Mix Honey Highway

De gemeente Teylingen ondersteunt onderstaand doel en heeft daarom een locatie vlak naast het gemeentehuis in Sassenheim beschikbaar gesteld voor de 'mix Honey Highway'. De diverse bloeifases van dit mengsel zijn via deze pagina te volgen. 

Actie voor meer biodiversiteit

De afname van biodiversiteit is één van de oorzaken dat bijen met uitsterven bedreigd worden. En dat terwijl deze kleine beestjes van cruciaal belang zijn bij de bestuiving van veel planten, groenten, fruit én het behoud van de natuur in onze eigen omgeving.  

De bloeitijd verlengen

Steeds meer mensen begrijpen dat de 360 soorten wilde bijen en de Nederlandse honingbij het zwaar hebben, omdat er nauwelijks bloemen zijn. Daarom werken bloembollenspecialist Lubbe Lisse en initiatief Honey Highway samen, met als doel een kleurrijke voedselbron voor bijen en andere insecten te realiseren in Nederland. 

Onze 'mix Honey Highway' creëert een langbloeiend blijvend paradijs voor insecten door een combinatie van verwilderingsbolgewassen toe te passen met inheemse natuurzaden. Hieronder ziet u een aantal soorten uit de 'mix Honey Highway' die in het voorjaar tot bloei komen.

 

 

Neem contact op

Heeft u vragen over groenvoorziening of het aanleggen van groen in openbare ruimtes? Onze groenspecialisten helpen u graag. 

Neem contact met ons op

G. Lubbe & Zoon BV
 

Telefoon + 31 252 22 47 77
Email info@lubbelisse.nl
Adres Akervoorderlaan 5
2161 DP Lisse

Biologische bloembollen

Kwaliteit is een keuze

Biologische bloembollen dragen bij aan het creëren van een gezond milieu. Door de biologische manier van telen, ontstaat er een gezonde voedselbron voor diverse insecten. Om de teelt van biologische geteelde bloembollen te stimuleren en zo het aanbod te vergroten, zijn wij onder auspiciën van SKAL (het Europese controle orgaan voor biologische producten) en in samenwerking de Nederlandse biologische bloembollentelers, een meerjarig biologisch bloembollen programma gestart.
 

Als onderdeel van dit programma bieden wij onze Bee S kal Mix aan. Dit bloembollen mengsel bestaat voor 100% uit biologisch geteelde bloembollen en helpt o.a. vlinders en bijen aan meer gezonde kal. (kaloriën).

Advies nodig?

Wij komen graag op locatie kijken om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen.

Via email

Typ bovenstaande code over.

Via telefoon

Typ bovenstaande code over.