Bloeiende passie rode draad tijdens Lubbe Lisse studiedagen 20 en 21 april

Inspirerende bijeenkomsten waarin het belang van groen in de Openbare Ruimte centraal stonden. Dat was ook dit jaar het doel van onze studiedagen voor klanten en relaties van Lubbe Lisse. Er zijn veel enthousiaste en interessante sprekers aan het woord geweest, allemaal gepassioneerd op hun eigen manier.

John Huiberts – Huiberts biologische bloembollen 

John Huiberts trapte het programma af met de eerste lezing. Hij vertelde over zijn ervaring als kweker met biologische bloembollen. Waarom biologische bloembollen? Hoe moet je als teler met biologische bloembollen omgaan? Zijn lezing was erg inspirerend en zorgde voor interessante gesprekken tussen de aanwezigen. 

‘Natuurlijk Bloeiende Berm’ 

De presentatie over Natuurlijk Bloeiende Berm nam Ronald voor zijn rekening. Hij vertelde over de voordelen van het aanleggen van natuurlijk bloeiende bermen en hoe dit bijdraagt aan een gezonde leefomgeving. Bij het aanleggen van het nieuwe concept worden er allerlei machines ingezet, zo ook onze nieuwe zaaimachine. Later op de middag werd er een demonstratie gegeven met deze nieuwe aanwinst. 

René van Nieuwenhuizen – Stichting Bloemencorso 

Aangezien een bezoek aan de hal, waar de corsowagens gestoken worden, een vast onderdeel in ons programma is, kwam ook René van Nieuwenhuizen dit jaar weer langs om te vertellen over het bloemencorso. Wat is het verhaal achter het Bloemencorso Bollenstreek? Het bloemencorso is voor veel mensen bekend, maar hoe is dit zo bekend geworden? 

Kim van der Leest – Conceptontwikkelaar/schrijfster 

Tot slot sprak Kim van der Leest over haar ervaring als conceptontwikkelaar en schrijfster op het gebied van groen en duurzaamheid. Ze gaf tips en inspiratie over hoe je duurzaamheid en groen in je werk kunt integreren en hoe je anderen kunt motiveren om hier ook mee aan de slag te gaan. Kim heeft Het Handboek Levende Openbare Ruimte geschreven.  

Een groot succes 

Naast de verschillend sprekers, waren er ook een aantal standjes van leveranciers, zoals Innogreen, Insectenhotel Ruud en "bijenkoning" Aad Wolvers, te vinden. En Heilige Boontjes heeft iedereen voorzien van heerlijke koffie, vanuit hun koffiekar.  

Kortom; de studiedagen waren een groot succes. Wij blikken terug op twee fantastische dagen met onze inspirerende sprekers. Hun waardevolle informatie en kennis zullen zeker bijdragen aan een groenere en duurzamere toekomst van onze Openbare Ruimte. Wij kunnen niet wachten om de volgende editie te organiseren, bent u erbij?  

Aanmelden voor onze studiedagen op donderdag 18 of vrijdag 19 april 2024 kan via info@lubbelisse.nl


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.