Bloembollen klaarmaken voor het nieuwe plantseizoen

Op dit moment wordt er hard gewerkt om alle bloembollenmengsels klaar te maken. Het is ten slotte bijna september – en begint bijna het plantseizoen van bloembollen! Dit vraagt natuurlijk om een nieuwe (foto-)update uit de schuur van Lubbe Lisse. Wij delen graag met u hoe wij, ook dit seizoen, zorgen voor een grote voorraad kwaliteit bloembollen.

1. Verpakken van de bloembollen

De binnengekomen bloembollen worden zorgvuldig geteld en geïnspecteerd. Vervolgens worden deze verpakt in standaard eenheden van 250 stuks per netlon. Daarna bewaren wij de bloembollen in gaasbakken, zodat deze klaarstaan voor de klant in de orderverpakking. Klaar om geplant te worden!

2. Het indelen van bloembollenmengsels door onze mengmachine

Voor een gelijkmatige verdeling van de soorten in een mengsel, maken wij gebruik van een nauwkeurige mengmachine. Voorheen werd deze handeling met de hand gedaan, maar dit is lichamelijk zwaar werk. Daarom zijn wij op zoek gegaan naar een moderne oplossing; de mengmachine. Door de aanschaf van de mengmachine is er een hoop tijd bespaard en wordt het werk voor onze collega’s verlicht.

Handeling a: de gaasbakken met de bloembollen legen onze medewerkers in de opvangbak, waarna de verschillende bloembollen via de lopende band de mengmachine inrollen.

Handeling b: vervolgens draait de machine een paar keer. Hierdoor komt er wat ‘bollenstof’ vrij, wat wordt afgezogen door een afzuiger. Via de lopende band verlaat het mengsel de mengmachine en wordt het klaargezet voor uitlevering.

3. Het opslaan van de bloembollen in grote cellen

In de enorme opslagloods van Lubbe Lisse staan de gaasbakken, gevuld met crocussen en bijzonder bolgewassen, nu al metershoog gestapeld. En hier zullen er zeker nog wat bijkomen! De meest recent gebouwde cel heeft ruimte voor bijna 5000 gaasbakken. Dit is onze werkvoorraad voor de mengsels. De ruimte is goed geventileerd, zodat de bloembollen schimmelvrij blijven. Daarnaast is de mengmachine geplaatst in de naastgelegen ruimte. Zo zorgen wij dat alles op logistiek gebied snel verloopt en de bloembollen onder optimale omstandigheden worden bewaard.

Wacht niet te lang met bloembollen kopen

Bestel nu uw bloembollen voor het aankomende plantseizoen. Momenteel zijn er nog allerlei soorten bloembollen en diverse mengsels beschikbaar. Lubbe Lisse is al meer dan 100 jaar specialist in groenvoorziening – en adviseert u graag over de aanschaf van bloembollen voor uw openbare ruimte. Kies bijvoorbeeld voor biologische bloembollen, verwilderingsbloembollen of natuurzadenmengsels.


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.