Bestrijding van de eikenprocessierups

De eikenprocessierups-plaag neemt ieder jaar meer toe, door het aanhoudende warme weer en de snelle ontwikkeling van deze rupsen.

De rups houdt zich voornamelijk schuil in inlandse eikenbomen door heel Nederland. Doordat er bij deze rups vanaf half mei aangroei plaatsvindt van brandharen, ondervinden veel mensen last hiervan. Er zijn uiteenlopende klachten van deze brandharen, zoals: jeuk, huiduitslag, irritatie aan de ogen of luchtwegen.

Door de toename van deze “plaag” is het van belang dat men de strijd aangaat met behulp van (bij voorkeur) natuurlijke vijanden. Buiten veel vogelsoorten om, die de rups als een lekkernij zien, doen ook de larven van de sluipvlieg, sluipwesp en gaasvlieg zich tegoed aan de eikenprocessierupsen. De volwassen insecten van deze “hulptroepen” zijn afhankelijk van stuifmeel en nectar.

Daarom is het van groot belang dat er veel bloemen aanwezig zijn in deze contreien. Onze Mix EPR (Eikenprocessierups) leent zich uitstekend voor de ondersteuning van levensbehoeften van de natuurlijke vijand.


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.