Gemeente Schagen zet in op biodiversiteit!

In 2020 is gemeente Schagen begonnen met de renovatie van het Waldervaart park. Bewoners van de wijk Waldervaart mochten meedenken over de invulling.

Met hun input is er in het ontwerp gekozen voor meer afwisseling in de beplanting, ruimte voor avontuurlijk spelen en een bijen- en vlindertuin. Lubbe Lisse heeft een bloembollenmengsel geplant, waarmee de basis werd gelegd voor de bijen- en vlindertuin.
De bolgewassen in dit mengsel zijn zorgvuldig uitgezocht op hun nectar en-stuifmeel productie. In de periode februari tot en met juni komt dit mengsel tot bloei en biedt een goede voedselbron aan insecten.

Niet alleen de wens om de biodiversiteit te verbreden is daarmee gerealiseerd, ook de belevingswaarde van het park is enorm gestegen. Door de toepassing van dit kleurrijke mengsel is het park de afgelopen maanden een ware trekpleister geweest voor veel ‘bloemenliefhebbers’.

Wilt u ook inzetten op een leefbare omgeving, en de biodiversiteit in uw gemeente een boost geven? Wij gaan graag met u in gesprek!


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.