Les op scholen over ‘Red de Bij’ met Honey Highway

In samenwerking met de stichting ‘De Versterking’ heeft Lubbe Lisse een mooie donatie kunnen doen waardoor ruim 15.000 basisschoolkinderen praktijklessen ‘Red de Bij’ krijgen. Door deze praktijklessen zijn eerder al ruim 10.000 basisschoolkinderen in het Westland en Aalsmeer enthousiast geraakt om ook wilde bloemen te zaaien. Dit komt doordat Rabobank Westland, Dutch Flower Group en Stichting Schiphol Leefomgeving al in 2018 begonnen zijn met dit initiatief. Lubbe Lisse maakt het nu mogelijk om dit succes verder uit te rollen.

Bijdrage Lubbe Lisse

Lubbe Lisse ondersteunt dit initiatief van harte, omdat we het betrekken van basisschool kinderen en studenten bij bloemen, bijen en biodiversiteit belangrijk vinden. Lubbe Lisse wil veel meer hectares met teelt van biologische bollen beschikbaar stellen en in iedere gemeente in de buurt van de school bloembollen planten, in combinatie met inheemse wilde bloemen. Samen met Honey Highway zetten wij ons in voor meer bloemrijke gemeente bermen.

Zonder bijen kunnen wij niet leven

Mensen hebben bijen nodig, maar bijen hebben bloemen nodig. Doordat er steeds maar meer bouwprojecten bijkomen in Nederland verdwijnt langzaam al het groen uit Nederland. Niet alleen heel erg zonde van de natuur, maar op lange termijn ook niet goed voor onze gezondheid. Wist u bijvoorbeeld dat bijen alleen al verantwoordelijk zijn voor maar liefst 80% van de groenten, fruit en noten op de versafdeling. We hebben de bijen dus zeker nodig in Nederland! Honey Highway wil van Nederland een echt bijenland maken.

Initiatief Honey Highway

Honey Highway is een initiatief, opgericht door Deborah Post, waarbij de bermen van verschillende Rijkswegen zo worden ingezaaid dat er een natuurlijk evenwicht ontstaat. De bermen worden ingezaaid met allerlei soorten bloemzaad, zodat er voldoende voedsel voor de bijen is om te kunnen overwinteren.

‘Een mooi, gezond en bio-divers land vol met mooie bloemen.’ Dat is waar Honey Highway voor staat en wat zij willen bereiken. Hoe zij dit willen bereiken? Door zo veel mogelijk bermen langs Nederlandse wegen te bezaaien met ‘voeding’ voor de bijen. Hiermee worden de bijen in leven gehouden en worden de Nederlandse wegen een stukje mooier gemaakt.

Bronnen: https://floranews.com en https://voordewereldvanmorgen.nl


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.