Lubbe Lisse levert een bijdrage aan het ‘Thank You Canada!’ event

Enige tijd geleden zijn wij benaderd door Hans Dittmar van Weverling Groenproviders om medewerking te verlenen aan een project voor de gemeente Den Haag. Dit project, onthulling van een herdenkingsplaat en de Nederlandse en Canadese vlag in bloei, stond in het teken van het vieren van de 75 jaar vrijheid in Den Haag. Gepland was om het project in de Vrijheidsweek, op 8 mei, te onthullen. Helaas kon dit door de getroffen coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom is ervoor gekozen om de onthulling van dit bijzondere project te verplaatsen naar 21 mei, exact 75 jaar na de overwinningsparade. In het bijzijn van een klein, select gezelschap werden de bloeiende Nederlandse en Canadese vlag onthuld. Lubbe Lisse heeft voor deze vlaggen de bollen op pot bloeiend aangeleverd en tezamen met Weverling Groenproviders handmatig geplant. Een hele klus en een flinke puzzel om voor elkaar te krijgen, maar het resultaat telt!

Het symbool van 75 jaar vrijheid

In het parkje op het ‘De Savornin Lohmanplein’ in Den Haag zijn de afgelopen maanden verschillende partijen druk in de weer geweest met de nodige werkzaamheden omtrent de voorbereidingen van het evenement. Nu de bloemen helemaal in bloei staan en de vlaggen duidelijk te onderscheiden zijn, moest dit natuurlijk feestelijk onthuld worden. Dit gebeurde in aangepaste vorm door de getroffen coronamaatregelen met onder andere de leden van het comité, Ambassadrice Kirsten Hillman en Wethouder Saskia Bruines van Economie, Internationaal en Dienstverlening.

Het programma

Willem Post heeft het evenement ingeluid met een welkomstwoord. Vervolgens werd de herdenkingsplaat onthuld door de wethouder en ambassadrice waarna een kort foto-filmmoment volgde. Het gezelschap verplaatste zich vervolgens naar het naastgelegen bloemperk waar de Canadese en Nederlandse vlag ‘in bloemen’ zijn geplant. De dag werd afgesloten met een vragenrondje voor alle aanwezige pers en media.

De boodschap van het evenement

Met dit evenement is extra bewustzijn gecreëerd rondom de hulp van de Canadezen die ons land tijdens de Tweede Wereldoorlog gekregen heeft. Op 7 mei waren zij namelijk de eerste mannen die Loosduinen binnentrokken. Hier is tot op heden te weinig aandacht aan geschonken. Vandaar alsnog dit mooie eerbetoon om nog eens extra stil te staan bij de hulp die wij toentertijd van de Canadezen hebben gekregen. Volgend jaar hoopt de organisatie wel een publieksevenement te kunnen organiseren. We willen onze Canadezen bevrijders immers blijven eren. Volgend jaar staan we daarom weer stil bij onze vrijheid en onze verbintenis met elkaar. Thank you Canada!

 


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.