Stichting Freedom Flame NL: “Het leven in vrijheid”

De maand mei staat in het teken van de vrijheid. Om hierbij stil te staan, is er ruim twee jaar geleden een stichting opgericht: Stichting Freedom Flame NL. Deze stichting is opgericht in april 2018 met als doel bewustwording te creëren rondom "het leven in vrijheid". Dit doen zij onder andere door het organiseren en bijwonen van verschillende activiteiten en verstrekken van informatie. Lubbe Lisse deelt dan ook graag wat meer informatie over deze prachtige stichting.  

 Activiteiten Stichting Freedom Flame NL

Een van de eerste activiteiten die FreedomFlame NL georganiseerd heeft, is het selecteren en het dopen van een speciale tulp; de Freedom Flame tulp. Deze tulp staat symbool voor de boodschap achter de vrijheidsvlam en daarmee de stichting. Deze boodschap is gegeven door Fieldmarshal Bernard Law Montgomery op 13 september 1948 bij het ontsteken van het vrijheidsvuur waar de boodschap als volgt luidde:

“Let us be strong in the resolve to stand firmly for freedom and justice in an unsettled world”.

Ontstaan de Freedom Flame tulp

Op 4 mei 2018 heeft de Freedom Flame tulp zijn officiële naam gekregen tijdens een doopritueel, waarbij de tulp gedoopt werd door de Britse Tweede Wereldoorlog veteraan Raymond Lord en de burgemeester van Wageningen; de heer Van Rumund. Sinds dat moment wordt er jaarlijks uitgebreid stil gestaan bij dat moment middels herdenkingsplechtigheden op 4 mei en het bevrijdingsfestival en Defilé op 5 mei. Daarnaast wordt hier sinds 1948 het vrijheidsvuur brandend gehouden; de originele Freedom Flame, waar ook onze stichting op gebaseerd is.

Stichting Freedom Flame NL heeft als doel gesteld om de Freedom Flame tulp met haar boodschap te verspreiden over heel Nederland. Deze staat symbool voor de vrijheid.

Bron: http://www.freedomflame.nl/


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.