Stichting Steenbreek “Minder stenen, meer groen in de buurt”

‘Samen werken aan biodiversiteit’. Hoe kan het ook anders dat dit het thema was tijdens de Nationale Groendag op 14 november. Als betrokken partner bij Stichting Steenbreek, één van de organisatoren van deze dag, was Lubbe Lisse natuurlijk ook aanwezig tijdens dit vak-event.

Nationale Groendag over biodiversiteit en focus

Met zo’n 320 gasten was de Nationale Groendag druk bezocht. ‘De aandacht voor biodiversiteit groeit flink’ was na afloop van de dag dé conclusie. Keynote Louise Vet, voorzitter van het Deltaplan Biodiversiteitsherstel, riep de deelnemers van de Nationale Groendag op in (eco)systemen te gaan denken, want systemen zorgen voor spreiding van risico’s en dus voor meer weerstand. Joris van Toor, beleidsadviseur bij de DNB, initieerde het Project Nectar, dat de risico’s van biodiversiteitsverlies voor de Nederlandse financiële sector in kaart brengt. Architect Adriaan Geuze, directeur van West 8, pleit ervoor om het concept Steenbreek op een radicale wijze toe te passen in steden – maar wel steeds met mededogen. Mededogen voor het ‘knoeien wat we met z’n allen doen’, want juist dat knoeien heeft in zijn ogen veel potentie.

Samen voor meer groen in de buurt met Stichting Steenbreek

Stichting Steenbreek wil samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies onze leefomgeving vergroenen. Ofwel onnodige verharding in privé- en openbare ruimte vervangen door een diversiteit aan groen waarbij de hulp van inwoners en bedrijfsleven hard nodig is. Gemeenten bepalen daarvoor zelf hun aanpak: samen met inwoners, organisaties en bedrijven.

Meer biodiversiteit met bloembollenmix Operatie Steenbreek

Biodiversiteit zit doordrongen in alle werkzaamheden en producten van Lubbe Lisse. Onlangs maakte wij al de samenwerking met Honey Highway bekend waar we ons inzetten voor meer bloemrijke bermen in gemeenten. Met onze bloembollenmix Operatie Steenbreek zorgen we dat in vele gemeenten naast minder stenen en meer groen er ook meer kleur in buurten wordt gerealiseerd. Heeft u als gemeenten interesse in onze bloembollenmengsels? Neem contact met ons team op voor vrijblijvend advies.

Bron: www.operatiesteenbreek.nl

Foto credits: Sjon.nl


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.