Biodiversiteit

De biodiversiteit gaat achteruit. Als gevolg hiervan worden er momenteel zo'n 350 wilde bijensoorten en veel vlindersoorten met uitsterven bedreigd. Een zorgelijke situatie wanneer we nagaan dat deze insecten van belang zijn bij de bestuiving van veel plantensoorten en het behoud van onze natuur.

Plant bloembollen voor meer bijen en vlinders

Een van de oorzaken waardoor veel bijenkolonies vroegtijdig sterven is een tekort aan divers stuifmeel en nectar. Bijen dienen al vanaf het vroege voorjaar voldoende voedsel te kunnen vinden. Bepaalde soorten bloembollen bloeien al vanaf het vroege voorjaar (februari) en zijn ook nog eens zeer goede stuifmeelleveranciers. Door deze bij-aantrekkelijke bolsoorten te planten, helpen we de bij in haar zoektocht naar nectar en stuifmeel.

Ook de vlinder heeft voldoende voedingsstoffen nodig. Vlinders komen pas later in het voorjaar of tijdens de zomer uit hun winterschuilplaats. Bloembollen die laat in het voorjaar of in de zomerperiode bloeien vormen daarom een geschikte voedselbron voor de vlinder.

Er zijn veel soorten bloembollen. Maar de bij en de vlinder hebben zo hun favorieten. Uit deze favorieten hebben wij een selectie gemaakt van soorten die elkaar qua bloei opvolgen en daardoor goed samenkomen in een mengsel.

Bloembollenmengsels voor meer biodiversiteit

Er zijn veel soorten bloembollen. Maar de bij en de vlinder hebben zo hun favorieten. Uit deze favorieten heeft Lubbe Lisse een selectie gemaakt van soorten die elkaar qua bloei opvolg en en daardoor goed samenkomen in een mengsel. Bekijk onze speciale bijenmengels hieronder.

    

Neem contact op

Heeft u vragen over groenvoorziening of het aanleggen van groen in openbare ruimtes? Onze groenspecialisten helpen u graag. 

Neem contact met ons op

G. Lubbe & Zoon BV
 

Telefoon + 31 252 22 47 77
Email info@lubbelisse.nl
Adres Akervoorderlaan 5
2161 DP Lisse

Biologische bloembollen

Kwaliteit is een keuze

Biologische bloembollen dragen bij aan het creëren van een gezond milieu. Door de biologische manier van telen, ontstaat er een gezonde voedselbron voor diverse insecten. Om de teelt van biologische geteelde bloembollen te stimuleren en zo het aanbod te vergroten, zijn wij onder auspiciën van SKAL (het Europese controle orgaan voor biologische producten) en in samenwerking de Nederlandse biologische bloembollentelers, een meerjarig biologisch bloembollen programma gestart.
 

Als onderdeel van dit programma bieden wij onze Bee S kal Mix aan. Dit bloembollen mengsel bestaat voor 100% uit biologisch geteelde bloembollen en helpt o.a. vlinders en bijen aan meer gezonde kal. (kaloriën).

Advies nodig?

Wij komen graag op locatie kijken om vrijblijvend de mogelijkheden met u door te nemen.

Via email

Via telefoon