Operatie Steenbreek; samen voor meer groen in de buurt

De diversiteit van planten en dieren neemt drastisch af als gevolg van menselijke activiteiten zoals veranderingen in grondgebruik, vervuiling en klimaat. Hoe minder oorspronkelijke soorten, hoe onstabieler het ecosysteem en deze is onmisbaar voor de mens. Als voorbeeld geven we afname van bijen- en vlindersoorten, welke van groot belang zijn bij de bestuiving van veel plantensoorten, die garant staat voor onze voedselvoorziening.

Stichting Steenbreek wil samen met deelnemende gemeenten, waterschappen en provincies onze leefomgeving vergroenen om zo de biodiversiteit te vergroten. Ofwel onnodige verharding in privé- en openbare ruimte vervangen door een diversiteit aan groen waarbij de hulp van inwoners en bedrijfsleven hard nodig is. Gemeenten bepalen daarvoor zelf hun aanpak: samen met inwoners, organisaties en bedrijven. Lubbe Lisse heeft als betrokken partner bij Stichting Steenbreek een biologische bloembollenmix genaamd "Operatie Steenbreek" beschikbaar gesteld. Heeft u als gemeenten interesse in deze of onze andere bloembollenmengsels? Neem contact met ons team op voor vrijblijvend advies.

 

 

Zelf vergroenen: plant bloembollen voor meer bijen en vlinders

Een van de oorzaken waardoor veel bijenkolonies vroegtijdig sterven is een tekort aan divers stuifmeel en nectar. Bijen dienen al vanaf het vroege voorjaar voldoende voedsel te kunnen vinden. Bepaalde soorten bloembollen welke wij opgenomen hebben in het "Operatie Steenbreek" mengsel bloeien al vanaf het vroege voorjaar (februari) en zijn ook nog eens zeer goede stuifmeelleveranciers. Door deze bij-aantrekkelijke bolsoorten te planten, helpen we de bij in haar zoektocht naar nectar en stuifmeel.

Wilt u als gemeente de boodschap van Steenbreek naar buurtbewoners nog extra benadrukken, deel dan "vergroeningszakjes" uit. Wij bieden naast het machinaal planten van het "Operatie Steenbreek" mengsel ook zakjes aan, gevuld met het mengsel. De hoeveelheden (nader te bepalen) in deze zakjes zijn makkelijk handmatig te planten, wat ook weer een leuke activiteit of participatie project kan zijn voor buurtbewoners. 

 

Neem contact op

Heeft u vragen over onze producten? Wilt u advies over meer kleur in openbare ruimtes? Onze groenspecialisten helpen u graag. 

Naar contact

Biologische bloembollen

Kwaliteit is een keuze

Biologische bloembollen dragen bij aan het creëren van een gezond milieu. Door de biologische manier van telen, ontstaat er een gezonde voedselbron voor diverse insecten. Om de teelt van biologische geteelde bloembollen te stimuleren en zo het aanbod te vergroten, zijn wij onder auspiciën van SKAL (het Europese controle orgaan voor biologische producten) en in samenwerking de Nederlandse biologische bloembollentelers, een meerjarig biologisch bloembollen programma gestart.
 

Als onderdeel van dit programma bieden wij onze Bee S kal Mix aan. Dit bloembollen mengsel bestaat voor 100% uit biologisch geteelde bloembollen en helpt o.a. vlinders en bijen aan meer gezonde kal. (kaloriën).

Advies nodig of meer weten over onze kleurrijke producten?

Vul het formulier in en wij nemen graag contact met u op.

Via email

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.

Via telefoon

Anti-spam
Typ bovenstaande code over.