Milieu en duurzaamheid

Onze aantoonbare certificaten betreffende milieu en duurzaamheid zijn:

MPS

Inmiddels zijn wij al vele jaren aangesloten bij het Milieu Project Sierteelt (MPS) certificaat. Met dit milieucertificaat kunnen wij onze mate van duurzame bedrijfsvoering aantonen. Om deze certificering te waarborgen hergebruiken wij veel van onze verpakkingen en maken we enkel gebruik van dozen van gerecycled karton. Daarnaast vervoeren wij onze materialen en producten zo efficiënt mogelijk en zijn wij in het bezit van een euro 5 normering vrachtwagen. Dit om het effect op het milieu tot een minimum te beperken en ook in binnensteden met milieuzones terecht te kunnen.

SKAL

Als leverancier van biologisch geteelde bloembollen, behoren wij vanaf maart 2015 ook tot de groep gecertificeerde bedrijven van biologische producten in Nederland. Het hierbij horende certificaat hebben wij in ontvangst mogen nemen uit handen van ´Skal´ (het bio controle orgaan in Nederland). Met dit certificaat garanderen wij onze klant van een betrouwbaar biologisch product.

EKO keurmerk

De biologische handel- en verwerkingsbedrijven onderscheiden zich door hun betrokkenheid. Wat door de biologische boer met zorg geteeld is, wordt door de bedrijven met zorg vervoerd, opgeslagen, verwerkt, verpakt en gedistribueerd. Ook zij vallen onder de biologische EU-wetgeving. Samen met Stichting EKO hebben de handel- en verwerkingsbedrijven hun ontwikkelambities vastgelegd in de EKO-code. Bijvoorbeeld op het gebied van management, water- en energieverbruik, verpakkingen, pure en schone verwerking, eerlijkheid en transparante prijs. Zo ook Lubbe Lisse!

'On the way to PLANETPROOF'

Onlangs is het bekende keurmerk Milieukeur van naam gewijzigd naar ‘On the way to PlanetProof’. Wat we nú doen, heeft gevolgen voor later. PlanetProof houdt rekening met mens, dier, natuur en milieu. Met PlanetProof kiezen gemeenten en bedrijven voor duurzamere producten. Met ‘On the way to PlanetProof’ streven boeren en tuinders ernaar om hun manier van werken in balans te laten zijn met de draagkracht van onze planeet. Dat is een proces van steeds verdere stappen zetten om onze aarde minder te belasten ('On the way to...').