Milieu en duurzaamheid

Onze aantoonbare certificaten betreffende milieu en duurzaamheid zijn:

MPS

Inmiddels zijn wij al vele jaren aangesloten bij het Milieu Project Sierteelt (MPS) certificaat. Met dit milieucertificaat kunnen wij onze mate van duurzame bedrijfsvoering aantonen. Momenteel zijn wij in het bezit van de A-status. Om deze certificering te waarborgen hergebruiken wij veel van onze verpakkingen en maken we enkel gebruik van dozen van gerecycled karton. Daarnaast vervoeren wij onze materialen en producten zo efficiënt mogelijk en zijn wij in het bezit van een euro 5 normering vrachtwagen. Dit om het effect op het milieu tot een minimum te beperken en ook in binnensteden met milieuzones terecht te kunnen.

SKAL

Als leverancier van biologisch geteelde bloembollen, behoren wij vanaf maart 2015 ook tot de groep gecertificeerde bedrijven van biologische producten in Nederland. Het hierbij horende certificaat hebben wij in ontvangst mogen nemen uit handen van ´Skal´ (het bio controle orgaan in Nederland). Met dit certificaat garanderen wij onze klant van een betrouwbaar biologisch product.

'On the way to PLANETPROOF'/MILIEUKEUR-CERTIFICAAT

Wij in het bezit van het PlanetProof en Milieukeur-certificaat. Milieukeur is een Nederlands keurmerk voor producten en diensten die het milieu minder belasten. Het doel is een teeltwijze in balans met de omgeving. Onlangs is er een nieuwe keurmerknaam geïntroduceerd. Deze 'On the way to PlanetProof' is een andere en internationale naam voor Milieukeur. Planetproof is een keurmerk voor duurzamer geteelde producten. De duurzaamheidscriteria van PlanetProof zijn volledig identiek aan die van Milieukeur. Per 1-1-2019 wordt laatstgenoemde vervangen door PlanetProof.