Milieu en duurzaamheid

Onze aantoonbare certificaten betreffende milieu en duurzaamheid zijn:

 

MPS-Florimark GTP

Naast de kwaliteit en traceerbaarheid van onze producten, houden wij ook rekening met sociale aspecten en milieueisen, zoals het opleiden van personeel, hygiëne en veiligheid. Het Florimark GTP certificaat toont aan dat de regels op het gebied van milieu (duurzame inkoop en duurzame beleidsvoering) en personeel (opleidingen en veiligheidsaspecten) worden nageleefd.

SKAL

Als leverancier van biologisch geteelde bloembollen, behoren wij vanaf maart 2015 ook tot de groep gecertificeerde bedrijven van biologische producten in Nederland. Het hierbij horende certificaat hebben wij in ontvangst mogen nemen uit handen van ´Skal´ (het bio controle orgaan in Nederland). Met dit certificaat garanderen wij onze klant van een betrouwbaar biologisch product.

EKO keurmerk

De biologische handel- en verwerkingsbedrijven onderscheiden zich door hun betrokkenheid. Wat door de biologische boer met zorg geteeld is, wordt door de bedrijven met zorg vervoerd, opgeslagen, verwerkt, verpakt en gedistribueerd. Ook zij vallen onder de biologische EU-wetgeving. Samen met Stichting EKO hebben de handel- en verwerkingsbedrijven hun ontwikkelambities vastgelegd in de EKO-code. Bijvoorbeeld op het gebied van management, water- en energieverbruik, verpakkingen, pure en schone verwerking, eerlijkheid en transparante prijs. Zo ook Lubbe Lisse!

'On the way to PLANETPROOF'

Wat we nú doen, heeft gevolgen voor later. 'On the way to PlanetProof' houdt rekening met mens, dier, natuur en milieu. Met 'On the way to PlanetProof' kiezen gemeenten en bedrijven voor duurzamere producten. Met ‘On the way to PlanetProof’ streven boeren en tuinders ernaar om hun manier van werken in balans te laten zijn met de draagkracht van onze planeet. Dat is een proces van steeds verdere stappen zetten om onze aarde minder te belasten ('On the way to...').