Lubbe Lisse (studie)dagen 2019

Elk jaar kijken wij uit naar de Lubbe Lisse (studie)dagen die dit jaar op 11 en 12 april 2019 plaatsvonden. Het thema was: ‘de verbreding van de biodiversiteit’.

Programma met sprekers

Voor beide dagen hadden we voor onze klanten een leerzaam programma samengesteld. Er zijn verschillende sprekers geweest.

Peter de Groot van Biodivers:

Peter is ecologisch adviseur en leverancier van inheemse wilde plantenzaden voor vele inzaaiprojecten op gronden van gemeenten, provincies, waterschappen en agrarische verenigingen. Tijdens zijn lezing gaf hij uitleg over het belang van goed zaaien, goed maaien en hoe je met de juiste hoeveelheid natuurzadenmengsel de basis kunt leggen voor een kansrijke vegetatie.

Ruud Snijder van Innogreen:

Het bedrijf Innogreen is groothandel in potgronden, graszaden en producent van organische meststoffen, bodemverbeteraars en biologische gewasbeschermingsmiddelen. Ruud gaf advies over hoe we ‘een duurzame en milieuvriendelijke leefomgeving kunnen creëren'.

Koos Biesmeijer van Naturalis:

Koos Biesmeijer is een groot voorstander van een geïntegreerde aanpak om de problemen waarmee bestuivers wereldwijd worden geconfronteerd, aan te pakken. Helaas zien we een grote insectensterfte wat gevolgen heeft voor de snelle afname van de biodiversiteit. Hoe gaan we dit probleem aanpakken? Een belangrijk uitgangspunt wat Koos aankaarten was: ‘Een goede samenwerking is erg belangrijk om wilde planten en dieren een kans te geven!’.

Ontspanning & plezier

Na de interessante presentaties van onze sprekers was er tijd voor ontspanning. Zo pakten we de tandem richting Sassenheim om daar het Corso steken te bekijken. Vervolgens brachten we een bezoekjes aan de Keukenhof en sloten we de dag af met een tochtje in een fluisterboot tussen de bollenvelden.

Wilt u ook volgend jaar aanwezig zijn? Dan kunt u zich al voor de Lubbe Lisse (studie)dagen op 23 en 24 april 2020 al aanmelden door te mailen naar: info@lubbelisse.nl


Back to the overview