Zonnebloemen kweken: een uniek ontwikkelproces

Al ruim 20 jaar lang houdt Lubbe Lisse zich in de zomermaanden bezig met een bijzondere bloem die veel aandacht vereist… namelijk de zonnebloem!

Bij de kweek op pot hoorde een ingewikkeld proces dat veel ervaring en tijd vereiste, maar wist u dat het de 3e generatie van ons familiebedrijf is gelukt om zonnebloemen te kweken op pot? Sindsdien mogen wij al jaren - met trots - deze unieke toepassing uitleveren op diverse locaties in Nederland.

Kweken beroemde zonnebloem op pot geslaagd door 3e generatie

U herkent vast wel het beroemde schilderij van Vincent van Gogh met zonnebloemen op pot. Het kweken van deze zonnebloemen is een ingewikkeld en erg specialistisch proces. Het lastige hierbij is het feit dat de zonnebloem van oorsprong niet geschikt is voor de pot - de klant vereist dit echter wel. Dit was een uitdaging die de heren Jan-, Kees- en Piet Lubbe (3e generatie van ons familiebedrijf) durfde aan te gaan op verzoek van een trouwe klant… en dit konden en wilden zij natuurlijk niet weigeren!

Lubbe Lisse door jaren heen ervaren met het ontwikkelproces van de zonnebloem

Door de jaren heen, met vallen en opstaan, is Lubbe Lisse vertrouwd geraakt met het ontwikkelproces wat allemaal begint in het vroege voorjaar. Hier start de kweek van de zonnebloemen door de zonnepitten in specifiek afgestemde potgrond op te potten. Vervolgens worden de potten na de aanplant op ons terrein uitgezet. In deze periode wordt er gelet op voeding en het vocht, om de zonnebloemen in de beste condities te laten ontwikkelen. Dit doen wij om de beste kwaliteit zonnebloemen aan onze klanten te leveren.

Meer informatie over ‘onze’ zonnebloem?

Neem dan contact met ons op via info@lubbelisse.nl of bel naar 0252 22 47 77. Wij vertellen u graag meer over ons mooie product met een rijke geschiedenis!


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.