Zorgvuldige controle en bewaring van bloembollen om kwaliteit te waarborgen

Vanaf juli komen de eerste bloembollen vanuit de kwekers onze schuur binnen. We controleren de bollen zorgvuldig en zorgen voor een juiste bewaring. Tijdens dit proces hebben we nauw contact met de kwekers, aangezien wij de kwaliteit zorgvuldig controleren en willen voorkomen dat wij bollen terugsturen of weggooien.

Zo zorgen wij, samen met onze kwekers, voor de beste kwaliteit bloembollen om aan te bieden aan onze klanten. Dit doen wij door de bloembollen de volgende 3 fases te laten doorlopen: controle bij aankomst, controle op de band door de mens en door bewaring op de juiste temperatuur.

Fase 1: bloembollen controleren op kwaliteit bij aankomst

Direct bij ontvangst worden de bollen steekproefsgewijs gecontroleerd op kwaliteit, kwantiteit en op maat. Hierdoor kunnen wij onze klanten het type bloembol leveren dat zij wensen. De meeste bloembollen die binnenkomen zijn goedgekeurd, maar als er toch een partij bij zit die niet voldoet, dan wordt deze partij door ons afgekeurd en direct retour gestuurd naar de kweker.

Fase 2: over de leesband en menselijke controle voor ziekte- en schimmelvrije bloembollen

Na goedkeuring bij binnenkomst gaan de bollen nogmaals door een ‘check’. De verschillende partijen bloembollen gaan namelijk ook nog over een leesband en worden door onze werknemers persoonlijk gecheckt. Zo zijn wij er zeker van dat de bloembollen vrij zijn van ziektes of schimmels. Hierbij vindt gelijk de telling plaats en worden de afgevallen bollen eruit gehaald.

Fase 3: bewaring van bloembollen in de juiste bewaartemperatuur

Partijen die wel onze goedkeuring krijgen, verplaatsen wij naar onze uitstekend geventileerde bewaarcellen. Hier worden de bloembollen op de juiste temperatuur bewaard totdat de pakkerij (het verpakken van de bloembollen) gaat beginnen. De bewaarcellen zijn verschillend van temperatuur, omdat alle bolgewassen een eigen specifieke bewaartemperatuur nodig hebben.

De reden hiervoor is enerzijds om spruitgroei tegen te gaan en anderzijds om het ideale bloeiresultaat te garanderen. Aangezien wij veel van onze bollen gebruiken in mengsels, is het uitlopen van de bollen niet wenselijk omdat dit tijdens het mengproces kan afbreken. Door het bewaren van de bloembollen op de juiste temperatuur creëren wij zo goed mogelijke omstandigheden waardoor de kwaliteit van de bloembollen behouden blijft!

Een uitzondering hierop zijn de bloembollen van de Hyacint. Deze bewaren we in een aparte ruimte aangezien de stofdeeltjes van de Hyacint jeuk veroorzaken bij veel mensen. Daarom is het prettiger voor onze werknemers om dit type bolgewas in een aparte ruimte op te slaan en niet in de buurt van werkplekken, zodat zij niet continue in aanraking komen met de stofdeeltjes van de Hyacint.

Bloembollen van de beste kwaliteit bij Lubbe Lisse in de Bollenstreek

Lubbe Lisse is expert in kwaliteit bloembollen en adviseert u graag verder. Wist u bijvoorbeeld dat de trend is om mengsels van diverse bolgewassen of zaden aan te planten? Qua bloeitijd, bloeihoogte en kleurstelling zijn deze bloembollenmengsels perfect op elkaar afgestemd! Voor meer informatie over ons bloembollen-proces, of over beplantingsadvies neemt u contact met ons op via 252 22 47 77 of stuur een e-mail met uw vraag naar info@lubbelisse.nl.


Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte

U kunt onze brochure natuurlijk bij ons aanvragen.
Graag komen wij ook bij u langs voor een persoonlijke toelichting op onze producten en werkwijze.

Typ bovenstaande code over.